Blog

Arts en patiënten samen in gesprek

Hoe geef je een positieve draai aan een heftig onderwerp? Voor de publiciteit van een ziekenhuis is dit een terugkerend vraagstuk. Al sinds 2017 word ik regelmatig gevraagd door LUMC voor het maken van foto’s op locatie. Iedere keer neem ik met veel plezier de opdracht aan. Daarbij geef ik mezelf steeds een uitdaging: waar kan ik een mooi moment vangen, zonder de bezigheden in het ziekenhuis te verstoren?

Arts en patiënten samen in gesprek

Bovenstaande foto hoort bij een verhaal op de site van LUMC over twee zussen die samen op controle komen vanwege een verhoogd risico op een erfelijke aandoening. In samenspraak met de copywriter ontstond het idee om patiënten en specialisten samen op de foto te zetten. Ik wilde een dynamisch beeld neerzetten, met een positieve uitstraling.

Snel werken op locatie

Het belangrijkst is om mensen op hun gemak te stellen en niet teveel van hun tijd te vragen. Ze zijn er tenslotte voor een afspraak. Ik heb een mooie plek in het ziekenhuis gevonden en mijn setup klaargezet. Na een korte kennismaking ging het heel snel: “Loop maar naar mij toe, jullie mogen praten over iets leuks.”

Zo kon ik met wat voorbereiding binnen vijf minuten een mooi beeld schieten, zonder teveel ruimte en tijd in te nemen. Achteraf volgde er nog wat beeldbewerking om een deel van een lamp weg te werken, rechts in het frame.

Een samenwerking die me scherp houdt

Elke keer als het LUMC mij benaderd, geeft dat me energie. De copywriter komt met een tekst waar ik mee aan de slag kan. Vervolgens kan ik mezelf uitdagen om iets nieuws te proberen: andere lampen, technieken, locaties. Dit houdt me scherp. Het contact met de patiënten en specialisten is heel waardevol, daar leer ik ook van als mens.

Lees meer over mijn werkwijze bij een op locatie, bij chemiebedrijf Yara.

No items found.