Blog

Aanschaf Profoto B10X

Dit is wat investeren in een lichtere flitskop betekent voor mijn methode. Onlangs heb ik een nieuwe flitskop aangekocht, die veel lichter is dan de apparatuur die ik eerst gebruikte. Ik vertel je graag over wat het investeren in de Profoto B10X voor mijn fotografie betekent.

Aanschaf Profoto B10X

Wat doet de Profoto B10X?

Deze draadloze flitser is licht en werkt op een accu, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Voor het werken in een fotostudio zijn zwaardere flitsers prima, maar voor het werken op locatie is flexibiliteit een must.

Doordat de flitser zo makkelijk mee te nemen is, kan ik hem met één hand verplaatsen, terwijl ik in de andere hand mijn camera houd. Zo kan ik op locaties zoals een markt, op straat of in een druk gebouw makkelijk verplaatsen.

Door High Speed Sync (HSS) modus kan ik met hele korte sluitertijden fotograferen, zelfs met tegenlicht. In fel zonlicht kan ik de mensen goed uitlichten, met een mooie onscherpe achtergrond, een herkenbare stijl waar vaak naar gevraagd wordt.

Flexibeler én persoonlijker werken

Een lichtere flitser is niet alleen makkelijker te verplaatsen, maar heeft ook een ander voordeel. Ik loop vaak rond op locatie en spreek mensen aan om te vragen of ik ze op de foto mag zetten. Een kleine flitser komt minder intimiderend over dan grote apparatuur, en ik heb ook geen assistent bij me. Daardoor is het niet alleen voor mij, maar ook voor mijn onderwerpen makkelijker om snel de juiste foto te krijgen.

Het is dus niet alleen een technische investering. De lichte en compacte flitskop helpt mij bij mijn persoonlijke benadering van mijn werk als fotograaf.

No items found.