Blog

Een sprekend portret voor homepage Hélène de Haart

Als mediator wil je uitstralen dat je toegankelijk bent, betrouwbaar en een prettig persoon om mee te werken. Aan mij de taak om dat in één portret te vangen. Samen met ontwerper Arjen IJff ging ik aan de slag voor mediator en adviseur Hélène de Haart, met als resultaat sprekende foto’s die zij overal voor kan gebruiken.

Een sprekend portret voor homepage Hélène de Haart

Van webdesign naar foto

Arjen ging aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe website voor Hélène. Hij schakelde mij in voor het maken van de foto’s, omdat we vaker prettig hebben samengewerkt. De foto op de homepage moest meteen een helder beeld geven, maar ook passen binnen het design.

Hélène is als mediator een bruggenbouwer. Daarnaast is voor haar als Rotterdammer de beroemde brug De Hef een speciale plek – niet toevallig zit haar praktijk er om de hoek. Over de achtergrond van het portret hoefden we dus niet lang na te denken.

Met een helder idee over compositie, kleurgebruik en locatie, wist ik precies welke apparatuur ik mee moest nemen om het gewenste resultaat te krijgen.

Eerst even op de koffie

Arjen en ik zijn samen op de koffie gegaan in de praktijk van Hélène, voordat we naar de kade bij De Hef vertrokken. De meeste mensen vinden het wat onwennig om op de foto te gaan, daarom vind ik het prettig om eerst even kennis te maken.

Tijdens het fotograferen heb ik Hélène vooral niet laten poseren. We hebben gewoon gepraat en gelachten, en ik heb de spontane momenten gevangen. Bij de foto waarop ze wegkijkt en lacht wisten we meteen: dit wordt hem, dit is Hélène.

No items found.